< terug

Salade cranberries

 

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Side Dish

  • 20 min
  • 150 gram gebraden kipfilet
  • 80 gram pecannoten
  • 70 gram cranberries
  • 4 lente-uitjes
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel mosterd
  • 20 gram maanzaad
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereiding:

1. Snijd de kip in stukken. Deze stukken mogen vrij groot zijn. Doe de kip in een mengkom.

2. Voor de dressing voeg je de mayonaise, crème fraîche, maanzaad, mosterd en honing samen in een aparte mengkom.

3. Snijd de lente-ui ragfijn. Doe de helft hiervan door de dressing heen en bewaar de andere helft voor later.

4. Mix de dressing goed. Kies een paar mooie pecannoten uit die voor de presentatie aan het eind gebruikt kunnen worden.

5. Kneus de overige pecannoten met de onderkant van een pan in grove stukken.

6. Voeg deze stukken samen met de cranberries bij de kip. Doe de dressing hierbij en mix het geheel.

7. Presenteer de salade op een mooi bord en strooi de andere helft van de lente-ui en de hele pecannoten eroverheen. Geniet ervan!

De cranberry salade is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!