< terug

Spekkip uit de grill

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Vleesgerecht

  • 50 min
  • 8 kiphaasjes
  • 16 lange repen Schwarzwälder schinken
  • 1 eetl. kipkruiden zonder zout
  • 2 eetl. honing
  • 2 eetl. olijfolie
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

EXTRA NODIG

Grill
Grote plank
Kwastje
Kommetje
Ovenschaal

BEREIDINGSWIJZE

1. Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast.
2. Verwarm de grill voor.
3. Leg 2 reepjes spek naast elkaar op de plank en daarop een kiphaasje.
4. Bestrooi de kip met de kruiden, voeg een beetje honig toe en vouw het spek om de kip heen.
5. Bestrijk de kip met de olie en leg ze in de ovenschaal onder de grill.
6. Grill de kip rondom goudbruin en gaar en check altijd de gaarheid.
7. Prik erin; helder vleessap duidt op gaarheid.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Quinoa met doperwten en cherrytomaatjes.