< terug

kip kebab met kurkuma

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 45 min
Ingrediënten:
  • 4 (ca. 650 g) kipfilet
  • zoete chili saus
Ingrediënten voor de marinade:
  • 5 cm kurkumawortel (o.a. toko), geschraapt en fijngeraspt
  • 1 el knoflookgranulaat
  • fijngeraspte schil en sap van 1 onbespoten limoen
  • 2 el yoghurt
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 el olijfolie
  • naar smaak zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereiding van de kip kebab met kurkuma:

Meng ten eersten alle ingrediënten die je nodig hebt voor de marinade in een plastic diepvriesbak tot dat dit een mooi geheel is.

Snijd ten tweeden de kipfilets in 3 even lange repen en doe ze in de afgesloten bak met de marinade, schud de bak goed om de kipfilet volledig met de marinade te coaten. Zet de bak vervolgens minimaal 30 minuten tot een uur in de koelkast om te marineren, indien gewenst kan dit zelfs de hele nacht!

Bereiden op de grill
Om te grillen, spies je de reepjes kip op metalen of houten spiesen. Gril 3-4 minuten per kant op hoog vuur tot ze mooi bruin en gaar zijn.

Bereiden in de oven
Zet de oven op de hoogste stand (indien mogelijk een heteluchtoven). Bekleed dan een bakplaat met bakpapier en leg de spiesjes erop. Laat dit 10-12 minuten braden of tot het gaar is. Serveer de kebabspiesjes direct met zoete chilisaus.

Tip: Wist je dat je de kebabs naast zowel op het fornuis als in de oven, je de kebabs ook op de barbecue kunt bereiden? Braad je kebabs op een laag vuur gedurende 5-6 minuten per kant en je krijgt een heerlijke barbecue klassieker! Let erop dat bij gebruik van houten spiesjes je de spiesjes eerst minimaal een half uur van te voren in water hebt laten weken voordat je ze op je BBQ gebruikt.

Nu kun je genieten van de kip kebab met kurkuma, Eetsmakelijk!

#quickmeals #easydinner #easymeals #makkelijkerecepten #kiprecepten #dinnerrecipes #chickenrecipes #kipkebab #kebabvankipmetkurkuma #kurkuma #waanzinnig #kipfiletrecepten

Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl

Print dit recept

Tips!

Wist je dat je de kebabs naast zowel op het fornuis als in de oven, je de kebabs ook op de barbecue kunt bereiden? Braad je kebabs op een laag vuur gedurende 5-6 minuten per kant en je krijgt een heerlijke barbecue klassieker! Let erop dat bij gebruik van houten spiesjes je de spiesjes eerst minimaal een half uur van te voren in water hebt laten weken voordat je ze op je BBQ gebruikt.