< terug

Risotto met kip, spinazie en Old Amsterdam

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 25 min
Ingrediënten:
  • 400 g kipdijfilet
  • kipkruiden
  • 2 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 350 g risottorijst
  • 150 g gewassen verse spinazie
  • 0,5 L kippenbouillon
  • zakje rucola
  • blok Old Amsterdam
  • scheutje witte wijn
  • 40 g roomboter
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereiding:

Stap 1:
Snijd de kippendij in blokjes en doe dit in een pan. Strooi over de kippendij wat kipkruiden en hussel dit goed door elkaar. Bak de kippendij lichtbruin in de pan. Als de kippendij gaar is kan het uit de pan.

Stap 2:
Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en voeg dit toe aan de pan waar eerst de kippendij in is gebakken. Hussel dit door elkaar en voeg ondertussen de risottorijst toe. Bak dit voor 20 seconden aan.

Stap 3:
Het is tijd om de witte wijn aan de risotto toe te voegen. Laat dit verdampen, zodat de alcohol eruit trekt. Vervolgens is het tijd om de kippenbouillon beetje voor beetje toe te voegen. Blijf ondertussen goed roeren.

Stap 4:
Rasp ondertussen de Old Amsterdam kaas, maar blijf de risotto in de gaten houden. Voeg het laatste beetje kippenbouillon toe en zet het vuur wat lager. 

Stap 5:
Voeg de gewassen spinazie toe aan de pan met risotto. Doe dit beetje voor beetje en blijf ondertussen roeren. Als alle spinazie is toegevoegd kan de kippendij ook weer worden toegevoegd.

Stap 6:
Om de risotto lekker smeuïg te maken voeg je wat roomboter toe. Daarna is het tijd om de geraspte kaas toe te voegen.

Stap 7:
De risotto is bijna klaar. Schep de risotto op een mooi bord en serveer het met wat rucola en Old Amsterdam kaas.

Geniet ervan!

Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl

Print dit recept

Tips!