< terug

Chicken tenders met Gorgonzola en marmelade

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Bijgerecht

  • 46 min
  • 2 eieren
  • Kommetje met bloem
  • Kommetje met kipkruiden
  • Plantaardige olie
  • Kommetje paneermeel
  • 1 pond kippenhaasjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Gorgonzola-kaas
  • Kommetje sinaasappelmarmelade, deze wordt tussentijds opgewarmd
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de chicken tenders:

1. Klop de eieren met een klein beetje water in een kom.

2. Doe de bloem en kipkruiden bij elkaar in en meng dit door elkaar heen.

3. Doe de sinaasappelmarmelade in een pan op laag vuur zodat deze warm en vloeibaar wordt.

4. Doe de paneermeel in een kom.

5. Haal de kip door de bloem met kipkruiden, vervolgens door het eimengsel en als laatste door de paneermeel.

6. Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur op ongeveer 170 graden. Voeg de kip toe en frituur deze 3-4 minuten tot de kip gaar is.

7. Besprenkel met warme marmelade en strooi de kaas erover. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot de kaas begint te smelten. De overheerlijke chicken tenders met gorgonzola en marmelade zijn klaar, eet smakelijk!

 

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.

Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Eet smakelijk!