< terug

Harissa kip met pompoen en couscous

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 40 min
  • 2 scharrelkipfilets
  • 250 gram pompoenblokjes
  • 150 gram couscous couscous
  • 4 eetlepels bloem
  • 3 eetlepel (rozen)harissa
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel vers sinaasappelrasp
  • Olijfolie
  • Een handje pompoenpitten
  • Een handje platte peterselie, fijngehakt
  • Peper en zout
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de Harissa kip met pompoen en couscous:

1. Kook de pompoenblokjes in een pan met ruim water in zo’n 10 minuten beetgaar. Zet apart.
2. Snijd de kipfilets in de lengte in 4 repen.
3. Meng de bloem met het paprikapoeder in een grote kom. Coat vervolgens de stukken kip met het mengsel van de bloem en het paprikapoeder.
4. Verwarm een pan met een royale scheut olie erin. Bak de lange repen kipfilet goudbruin in de pan aan beide kanten.
5. Voeg de harissa, honing en het sinaasappelrasp toe aan de pan. Roer dit goed door elkaar heen en laat de saus intrekken. Voeg vervolgens de pompoenblokjes toe.
6. Laat het geheel even sudderen op laag vuur. Bereid ondertussen de couscous volgens instructies op de verpakking.
7. Verdeel de couscous over de borden en verdeel het kip-pompoen mengsel erover. Garneer met de pompoenpitten en de peterselie.

De Harissa kip met pompoen en couscous is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Garneer met de pompoenpitten en de peterselie.