< terug

Harissa kip met pompoen en couscous

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 40 min
  • 2 scharrelkipfilets
  • 250 gram pompoenblokjes
  • 150 gram couscous couscous
  • 4 eetlepels bloem
  • 3 eetlepel (rozen)harissa
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel vers sinaasappelrasp
  • Een handje pompoenpitten
  • Een handje platte peterselie, fijngehakt
  • Peper en zout
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Ook nodig: olie om te bakken

1. Kook de pompoenblokjes in een pan met ruim water in zo’n 10 minuten beetgaar. Zet apart.

2. Snijd de kipfilets in de lengte in 4 repen.

3. Meng de bloem met het paprikapoeder en coat de stukken kip erin.

4. Verwarm een pan met een royale scheut olie erin. Bak de kip goudbruin.

5. Voeg de harissa, honing en het sinaasappelrasp toe. Voeg ook de pompoenblokjes toe.

6. Laat het geheel even sudderen op laag vuur. Bereid ondertussen de couscous volgens instructies op de verpakking.

7. Verdeel de couscous over de borden en verdeel het kip-pompoen mengsel erover. Garneer met de pompoenpitten en de peterselie.

4+
Print dit recept

Tips!

Garneer met de pompoenpitten en de peterselie.