< terug

Kipfilet met champignon-notensaus

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Bijgerecht

  • 20 min
  • 4 kipfilets
  • 2 eetl. Franse vleeskruiden of Sel de Camarque en poivre
  • 20 g boter
  • 1 eetl. olijfolie
  • 250 g champignons in plakjes of kleine paddenstoeltjes
  • 1 theel. escargotkruiden
  • 1.5 dl crème fraîche
  • 4 eetl. gehakte noten (bijv. cashew)
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kipfilet met champignon-notensaus:

EXTRA NODIG
Hapjespan
Aluminiumfolie

1. Bestrooi de kip rondom met de vleeskruiden.
2. Verwarm de boter met de olie in de pan.
3. Bak hierin de kip rondom goudbruin en gaar in ca. 15 minuten.
4. Neem de kip dan uit de pan en houd deze warm in folie.
5. Roerbak de champignons in de bakboter met de escargotkruiden.
6. Blus, al roerende, met de crème fraîche en laat de saus even inkoken.
7. Leg de kip nog even terug in de saus en voeg op het laatst de noten toe.

De kipfilet met champignon-notensaus is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Gepofte aardappel met kruidenboter!