< terug

Kiphapjes met havermoutpanade

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hapjes

  • 30 min
  • 500 g kipdijfiletreepjes
  • 1 ei
  • 1 eetl. kipkruiden
  • 3 eetl. bloem
  • 3 eetl. havermout
  • Rode saus
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kiphapjes met havermoutpanade:

EXTRA NODIG
Diepe borden
Stuk aluminiumfolie
Airfryer of smartfryer op 180˚ C of wok met olie
Serveerschaal

1. Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast.
2. Klop het ei los met de kruiden in een bord en dompel hierin de kip.
3. Verdeel de bloem over het 2e bord en de havermout over de folie.
4. Neem de kip uit het ei, leg die in de bloem en zorg ervoor dat die goed wordt opgenomen.
5. Herhaal dit met de havermout en schud dan de folie even heen en weer.
6. Verwarm de airfryer voor en verdeel de kip over het mandje.
7. Reken ca. 10 minuten op 180˚C en keer de kip dan even om.
8. Vervolgens nog ca. 10 minuten op 200˚ C.
9. Serveer de goudbruine kip met de saus en prikkers op de voorverwarmde schaal.

De kiphapjes met havermoutpanade zijn nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Oosterse roerbakgroenten

Cashewnoten en rijst gemengd met wortelsnippers