< terug

Kippenlever op crostini’s

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Lunchgerecht

    ico

    Voorgerecht

  • 20 min
  • 8 plakjes stokbrood
  • ¼ kopje bloem
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram kippenlever, schoongemaakt
  • 1 kleine ui
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels boter
  • Zout en peper
  • Zonnebloemolie / olijfolie
  • 1 lente ui
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kippenlever op crostini’s:
1. Doe aan 2 kanten wat olijfolie en een beetje zout op de plakjes stokbrood. Leg de plakjes in een ovenschaal en bak ze 18 minuten op 180 graden Celcius, of tot at de crostini’s bruin en krokant zijn geworden. Houd dit goed in de gaten.

2. Zet een steelpan op het vuur, voeg hier water aan toe en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt zet je het vuur uit. Voeg wat zout toe aan het water en leg de kippenlevers erin. Laat ze er ongeveer 2 minuten in zitten.

3. Snijd de ui en pers de knoflook in een knoflookpers. Zet een koekenpan op hoog vuur en voeg hier een scheut olie en wat boter aan toe. Zorg dat de verdeling half olie en half boter is.

4. Laat de boter in de pan uitbruisen en snijd ondertussen de lenteuitjes.

5. Bak de ui samen met de geperste knoflook goudbruin in de pan.

6. Giet de kippenlever af nadat ze een minuut of 2 in het hete water hebben gelegen. Dep ze daarna af met keukenpapier.

7. Doe de bloem, het zout, de peper en de cayennepeper in een zak en meng dit goed door elkaar heen. Voeg hierna de kippenlevertjes toe aan de zak. Hussel het geheel goed door elkaar zodat de kippenlevertjes goed bedekt zijn.

8. Pak de koekenpan er weer bij, zet deze op hoog vuur en voeg hier een scheut olie en wat boter aan toe. Zorg er wederom voor dat de verdeling half olie en half boter is. Bak de kippenlevertjes een minuut of 3 en blijf ze regelmatig keren.

9. Haal de kippenlevertjes uit de pan, zet de pan op middelhoog vuur en voeg de balsamicoazijn toe aan de pan. Zet vervolgens direct het vuur uit en doe de kippenlevertjes en de gebakken uitjes terug in de pan.

10. Haal de crostini’s uit de oven en bedek ze met de kippenlevertjes en de gebakken ui.

11. Strooi als laatste nog de lente-uitjes over de kippenlevertjes heen.

 

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.

Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Eet smakelijk!