< terug

Kipsalade met asperge

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Bijgerecht

    ico

    Lunchgerecht

  • 90 min
  • 4 kip dijfilets
  • 1 citroen
  • 250 g champignons, in kwarten
  • 250 g groene asperges, gehalveerd
  • 2 eetl. azijn
  • 1 theel. mosterd
  • 1 eetl. suiker
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • Peper
  • Zeezout
  • Olie
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kipsalade met asperge:

EXTRA NODIG
Pan
Oven
Ovenschaal
Staafmixer of keukenmachine

1. Marineer de kipfilets in olie, zeezout en citroen ongeveer 1 uur in de koelkast.
2. Bak de kippendijen in een pan rondom goudbruin (let op, deze alleen kleuren, hoeft niet gaar).
3. Leg de kip in een ingevette ovenschaal, voeg de kwarten van champignon toe en de gehalveerde groene asperges.
4. Bak het geheel af op 185 graden voor ca. 10 minuutjes.
5. Maak in de tussentijd de dressing;
6. Doe de azijn in een kom en voeg de mosterd, suiker, uitgeperste knoflook, fijngehakte peterselie, peper en zout toe.
7. Pureer het geheel met een staafmixer.
8. Voeg beetje bij beetje olie toe tot een lichte dressing ontstaat.
9. Doe de gare kip met de groenten in een schaal en voeg hier naar smaak dressing aan toe.

De kipsalade met asperge is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Door kip in de oven te garen, blijft deze lekker mals.