< terug

Mini plaattaartjes met kip, broccoli en cheddar

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hapjes

  • 1 scharrelkipfilet
  • 1 broccoli
  • Plakjes bladerdeeg of een rol
  • 100 gram geraspte cheddar kaas
  • 100 gram tomatenpuree
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de mini plaattaartjes met kip, broccoli en cheddar:

Keukengereedschap: uitsteekring

1. Bestrooi de kipfilet met peper en zout. Verwarm een klont boter in een koekenpan en bak de kip gaar en goudbruin. Laat afkoelen en snijd in kleine stukjes.
2. Kook de broccoli gaar en snijd er kleine stukjes van.
3. Steek met een uitsteekring cirkels uit het bladerdeeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
4. Smeer de tomatenpuree over de bladerdeeg cirkels, maar laat het buitenste randje vrij zodat deze in de oven krokant kan bakken.
5. Verdeel een klein beetje van de cheddar kaas over de bladerdeeg cirkels.
6. Verdeel vervolgens de gebakken en gesneden stukjes kipfilet over de bladerdeeg cirkels.
7. Leg hier bovenop de gesneden stukjes broccoli.
8. Bestrooi als laatste de bladerdeeg cirkels nog met de cheddar kaas.
6. Bak de plaattaartjes ongeveer 10 minuten op 180 graden gaar en goudbruin.

De mini plaattaartjes met kip, broccoli en cheddar zijn nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Ook nodig: boter om te bakken, peper en zout