< terug

Oranje kip

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Lunchgerecht

  • 30 min
  • 4 kipfilets in reepjes
  • Zeezout en peper uit de molen
  • 1 eetl. olie om in te bakken
  • 1 kleine flespompoen
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 1 eetl. oranje likeur
  • 2 eetl. oranjesnippers
  • 1 eetl. vloeibare honing
  • 2 stuks fruit zoals minneola’s
  • 200g Ijsbergsla
  • 2 eetl. cashewnoten
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de Oranje kip:

EXTRA NODIG
Braadpan
Slaschaal

1. Bestrooi de kip met zout en de peper.
2. Verwarm de olie in pan en roerbak hierin de kip.
3. Voeg de geschilde pompoen in blokjes toe.
4. Blus daarna met het sap, de likeur, de snippers en de honing.
5. Laat dit ca. 10 minuten zachtjes pruttelen.
6. Koel het kipgerecht af voor een koude salade en voeg dan het fruit toe.
7. Leg de salade ernaast en garneer met de noten.

De Oranje kip is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Blini’s of poffertjes.