< terug

Kipfilet met champignons-notensaus

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 20 min
  • 4 kipfilets
  • 2 eetl. Franse vleeskruiden of Sel de Camarque en poivre
  • 20 g boter
  • 1 eetl. olijfolie
  • 250 g champignons in plakjes of kleine paddenstoeltjes
  • 1 theel. escargotkruiden
  • 1.5 dl crème fraîche
  • 4 eetl. gehakte noten (bijv. cashew)
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

EXTRA NODIG

Hapjespan
Aluminiumfolie

BEREIDINGSWIJZE

1. Bestrooi de kip rondom met de vleeskruiden.
2. Verwarm de boter met de olie in de pan.
3. Bak hierin de kip rondom goudbruin en gaar in ca. 15 minuten.
4. Neem de kip dan uit de pan en houd deze warm in folie.
5. Roerbak de champignons in de bakboter met de escargotkruiden.
6. Blus, al roerende, met de crème fraîche en laat de saus even inkoken.
7. Leg de kip nog even terug in de saus en voeg op het laatst de noten toe.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Gepofte aardappel met kruidenboter!