< terug

Marokkaanse kippenlevertjes

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 40 min
Ingrediënten:
  • 500 g kippenlevers
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • ½ tl cayennepoeder
  • peper en zout
  • 250 g tomaten
  • 1 teen knoflook
  • ½ ingelegde citroen
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 el honing
  • ½ bos koriander
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Stap 1:
Maak de kippenlevertjes heel goed schoon. Haal de witte randjes vet, groene vlekken en harde zeentjes weg. Als je dit goed hebt verwijderd, kun je ze doormidden snijden. Dep ze daarna goed droog.

Stap 2:
Snijd de tomaten en knoflook in kleine blokjes. Snij daarna het vruchtvlees van de ingelegde citroen eruit en snijd de schil in smalle reepjes.

Stap 3:
Het is tijd om de kippenlevertjes te gaan bakken in een antiaanbakpan met wat olie. Bak de kippenlevertjes goudbruin en voeg daarna alle specerijen toe (komijnpoeder, kaneel, paprikapoeder, gemberpoeder en cayennepeper). 

Stap 4:
De tomatenblokjes, knoflook, citroenschil en tomatenpuree kunnen worden toegevoegd aan de kippenlevertjes. Bak dit even mee en laat alles pruttelen tot de levertjes gaar en rosé zijn.

Stap 5:
Breng het gerecht op eigen wens wat meer op smaak met zout en peper. Eventueel wat honing om de saus wat minder zuur te maken.

Stap 6:
Het gerecht is bijna klaar. Garneer het alleen nog af met grof gehakte korianderblaadjes.

Smullen maar!

Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl

Print dit recept

Tips!