< terug

Sandwich met gegrilde kip en sriracha mayonaise

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

    ico

    Lunchgerecht

  • 30 min
Ingrediënten:
  • 4 dikke plakken brood
  • (krop)sla
  • 2 avocado's
  • 1 limoen
  • 125 g cherrytomaten
  • 75 g plakjes ontbijtspek
  • handje kiemgroenten
  • sriracha mayonaise
  • 400 g kippendijen
Ingrediënten kip marinade:
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl balsamico azijn
  • ½ el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • snuf chilivlokken
  • ½ citroen
  • 1 teen knoflook
  • snuf zout en peper
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereiding van de Sandwich met gegrilde kip en sriracha mayonaise:

Meng als eerst in een schaaltje alle ingrediënten voor de marinade van de kip. Smeer daarna de kippendijen goed in.

Verwarm de airfryer voor op 180 graden en bak de kippendijen in 10 minuten gaar.

Ondertussen bak je de plakken ontbijtspek in een pan knapperig. Prak ondertussen de 2 avocado’s met het sap van de limoen, snuf peper, snuf zout en een snuf chilivlokken.

Voor een lekker bite grill je eventueel de sneeën brood. Smeer op het brood een dikke laag avocado, doe daarop wat kropsla, de kip, de spek, gesneden cherrytomaten, kiemgroenten en lekker veel sriracha mayonaise.

Tijd om te genieten van de Sandwich met gegrilde kip en sriracha mayonaise, eetsmakelijk!

 

Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl

Bent u nog opzoek naar ander kiprecepten, neem dan ook gerust een kijkje bij onze receptengenerator en laat de receptengenerator het perfecte gerecht op basis van uw voorkeuren uitkiezen, bekijk de recepten generator op deze pagina: receptengenerator

Bent u benieuwd naar hoe andere Nederlanders kippen? neem dan ook een kijkje op onze Hoe kipt Nederland pagina bekijk die pagina hier: Hoe kipt Nederland

Print dit recept

Tips!